VOZNI RED
 
DO SPLITA
AUTOBUS
AVION
 
DO ŠOLTE
KATAMARAN
TRAJEKT
 

    Stvarno, može li neko lakše pitanje? badem
     Ne? Onda dobro. Ukoliko se na putovanje odlučite ljeti, uglavnom problema neće biti. Sezona je pa doći do Splita i nije neki problem, a do Šolte voze brojni trajekti, katamarani i kojekakve druge plovilice. Međutim, odlučite li to izvesti van sezone, ne piše se dobro. Problem je doći i do Splita, a do Šolte se put može pretvoriti u pravu malu avanturu. Posebno ako vam to padne na um - nedjeljom. Naime, nedjeljom ujutro do Šolte vozi samo trajekt, pa ukoliko ga promašite (a sigurno hoćete ako stižete vlakom) čeka vas lunjanje Splitom (ukoliko imate sreće pa ne pada kiša) do popodnevnih sati. A onda je već lakše jer onda već postoji izbor između katamarana i trajekta, ali morate pripaziti jer katamaran baš i ne vozi tamo gdje bi vi to mogli poželjeti.

    Dodatni problem je u tome što u Splitu ne možete dobiti informaciju o redu plovidbe na jednom mjestu, pa vas uglavnom čeka trčkaranje između Jadrolinije, Lučke kapetanije i još nečega što vam u međuvremenu padne na pamet. Od očaja. Jer, nitko pojma nema kada bi mogao ploviti netko drugi, pa ma kako ljubazan i uslužan bio.
    Da ne duljim, nakon što uspješno izvedete ukrcaj na neko plovilo, ubrzo ćete (na trajektu stignete nešto i popiti) biti nagrađeni pogledom na otok vječnog zelenila, pravi biser Jadranskog mora. A za to se vrijedi i malo pomučiti.


Naslovna     Šolta     Kulturna baština     Knjiga gostiju